divendres, 12 de febrer del 2010

Exportar dades de SAP a Excel amb ABAP OLE

Otto Gold ens explica al seu bloc del SDN de SAP com exportar dades de SAP a EXCEL utilitzant ABAP OLE. Ja sigui utilitzant una plantilla creada prèviament a SAP o be creant-la des de zero i utilitzant XSL i XSLT per donar format a la fulla Excel. Tal i com ens exposa Otto, inclús podríem generar gràfics, aplicar formules, etc.. amb les dades exportades des de SAP.

La potencia de la tècnica ABAP OLE es que ens permet agafar les dades de la base de dades de SAP i exportar-la a una fulla Excel, sempre molt més amigable pels usuaris i útils quan l’usuari vol manipular les dades lliurement per realitzar anàlisis particulars; un cop exportades les dades a la fulla Excel, es pot executar des de SAP totes les funcions, gràfics, etc.. que tingui la fulla Excel. Es a dir, des de SAP podem controlar la fulla Excel que hem obert per tal que es generin gràfics o s’apliquin funcions, etc..

La limitació d’aquesta tècnica ABAP OLE es que el programa no es pot executar en fons, només es pot executar Online perquè s’instancia els objectes del PC del usuari.

Si volem exportar dades a una fulla Excel i el procés s’ha d’executar en fons, s’haurà d’utilitzar la funció XXL_FULL_API que genera un SAP Office a la oficina d’entrada de l’usuari; quan l’usuari obre el document de SAP Office s’instancia l’Excel i es presenten les dades en la fulla Excel.

Els dos articles de Otto Gold per aprofundir sobre l’exportació de dades des de SAP a EXCEL son:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada