dilluns, 26 d’octubre del 2009

Els sistemes d’informació de cost a servei de valor afegit

Els sistemes d’informació (SI) de les empreses sempre han tingut la mala fama de ser considerats com un cost per l’empresa, el qual s’intenta reduir en la mesura possible. Per això ja fa anys es van iniciar en les grans empreses els processos d’externalització dels seus sistemes d’informació.

Tot i ser un servei que aporta molt valor a les empreses, la percepció que tenen els usuaris i algunes Pimes dels sistemes d’informació es que son un cost, i en alguns casos un cost molt alt.

¿Es possible que els sistemes d’informació passin a ser un servei de valor afegit?

Crec que sí. La clau per tal que els sistemes d’informació deixin de ser vistos com un cost dintre de la empresa i siguin vistos com un valor afegit rau en aconseguir guanyar-se la confiança i el respecte de l’usuari.

Si l’usuari sent que té el suport dels sistemes d’informació en les seves tasques diàries, l’ajuden a reduir els processos monòtons i l’ajuden a millorar els seus processos diaris amb les noves eines TIC, aleshores l’usuari passarà a ser un actiu molt valuós pels sistemes d’informació al considerar-los com un servei imprescindible dintre dels seus processos diaris i dels seus processos de millora.

En les enquestes de satisfacció sobre els sistemes d’informació, que es fan a l’usuari, quedarà reflectit el valor que aporten els sistemes d’informació en els processos diaris de l’empresa, i serà aleshores quan es veurà als sistemes d’informació com a servei de valor afegit.

Per contra si l’usuari no està satisfet amb els seus sistemes d’informació, aquests seran vistos com un cost a reduir, i serà aleshores quan l’externalització dels sistemes d’informació passen a ser una opció ben real, encara que no te perquè ser la millor solució.

Aconseguir un alt grau de satisfacció en els usuaris es una tasca molt complexa degut al conflicte que sorgeix entre la immediatesa de les solucions que vol l’usuari individual i la capacitat limitada del departament de sistemes d’informació per donar resposta al conjunt global de solucions demandades per tots els usuaris.

Els departaments de sistemes d’informació que millor sàpiguen prioritzar les necessitats de tots els usuaris i millor sàpiguen gestionar les necessitats de l’usuari individual, seran els que aportin més valor afegit a l’empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada