dijous, 29 d’octubre del 2009

El meu bloc es la meva imatge de marca com a professional

En la situació actual de globalització i externalització de serveis i productes, els treballadors o professionals lliures els fa difícil competir amb un entorn global.

Com vaig comentar fa uns dies al bloc Invercat Ens hem de reinventar com a treballadors, dintre d’aquesta nova reinvenció del nostre paper com a treballadors hi juga un paper molt important la nostra imatge pública en la xarxa.

Estic convençut, aquests es un motiu de la creació d’aquest bloc personal però amb orientació professional, que en els propers anys tots els treballadors i professionals lliures estarem en una o altre xarxa social professional, ja sigui LinkedIn, Xing o qualsevol altre. A més a més, tots haurem de tenir el nostre propi bloc personal amb orientació professional per tal que la nostra visibilitat professional sigui més alta.

El bloc personal amb orientació professional que haurem de crear, desenvolupar i fer créixer, no només hi tindrem exposat el nostre currículum professional , sinó que haurà de ser un bloc on compartirem tots els nostres coneixements i totes les nostres competències adquirides.

El contingut del bloc anirà evolucionant a mesura que nosaltres evolucionem com a professionals. Aquesta evolució del nostre bloc servirà perquè les empreses coneguin amb molt més detall com som, que fem, quines eines i competències dominem i si som una persona proactiva o no.

Una empresa quan vagi a fer una selecció de 5 professionals entre 50 o 60 candidats, a apart de fer el primer filtratge pel currículum professional, farà un segon filtratge consultant el bloc personal amb orientació professional de cadascun dels candidats, aquells que no tinguin el seu bloc professional possiblement seran els primers en ser descartats.

¿Que en penseu vosaltres?

1 comentari:

  1. Completamente de acuerdo (disculpa que conteste en castellano, pero mi catalán está más que oxidado).
    Un blog personal con contenidos profesionales será dentro de poco algo más que habitual. Es muy refrescante leer además sobre la industria y el entorno profesional cuando la fuente es el propio trabajador.

    Por cierto, enhorabuena por el blog.

    ResponElimina